CFO nätverk
Göteborg

CFO Update® Göteborg

Alla medlemmar i Göteborgsgruppen arbetar som antingen ekonomichefer, CFO´s eller chefscontrollers. Bolagen de representerar är en härlig blandning av olika branscher där vissa ingår i globala koncerner och vissa arbetar lokalt eller nationellt. Mixen av roller samt de företag de representerar ger en bra dynamisk blandning i gruppen.

Teman & föreläsare 2023

Maria ben salem

Aina Thunem

När: 27 mars kl. 08.30 – 13.00
Var: Jacy´s hotel & resort

KroppsBråk – om kroppsspråk, intryck och avtryck

KroppsBråk handlar om vad vi alla gör, men få verkligen känner de behärskar – nämligen att kommunicera.  Vi kommer att kika närmare på vad vi säger utan att tänka över det, hur vi läser andra och hur vi undviker att stå i vägen för oss själva genom att ”bråka” med vårt kroppsspråk.

Vi kommer även in på hur vi gör ett bra första intryck, och inte minst fina avtryck på dem vi möter på vår väg.

KroppsBråk är en rolig och lite annorlunda kommunikationskurs som bjuder på humor, goda exempel och övningar, tankeväckande historier, konkreta verktyg och inte minst tips på hur vi kommunicerar bättre och mer effektfullt. 

Thomas-Carlsson-Dill

Linus Olsson Collentine

När: 31 maj kl. 08.30 – 12.00
Var: TBA

Ämne 1 : Nudging i teori och praktik

Nudging är en dubbelt nobelprisvinnande metod i gränslandet mellan psykologisk och ekonomisk forskning, som numera används av allt från regeringar och multinationella företag till din lokala vårdcentral, för att förstå och påverka hur människor beter sig. Efter föreläsningen kommer du ha en djupare förståelse för varför människor gör irrationella val och beter sig på sätt som är till nackdel för de själva, sin omgivning och organisationerna de tillhör. Du kommer också få med dig användbara tekniker för att i praktiken hjälpa människor att agera bättre.

Om föreläsaren

Som legitimerad psykolog och partner på Nudgingbolaget är Linus en av Sveriges främsta experter på applicerad nudging. Han har genom åren hjälpt organisationer som Västtrafik, mat.se och Capio att nå sina mål med nudging som verktyg.

 

 

hur funkar det

Thomas Jordan 

När: 31 maj kl. 13.00 – 16.00
Var: TBA

Ämne 2: Konflikter och konflikthantering i organisationer

Små och större konflikter tillhör vardagen i de flesta organisationer. Har man som person och organisation god förmåga att ta sig an gryende och redan utvecklade konflikter kan de bli utvecklande för både individer och verksamheten.

Thomas Jordan presenterar några väl beprövade redskap för att få syn på, packa upp, sortera och hantera arbetslivets konflikter. Bl.a. behandlas vad konflikter är och hur de fungerar; konflikters tre nivåer: individ-, relations- och systemnivåerna; vanligt förekommande sakfrågor i konflikter; och inte minst interventionsmatrisen, ett strategiverktyg för att utveckla en handlingsplan för de lite mer komplexa konflikterna man kan ställas inför.

Deltagarna introduceras till den lilla skriften Konfliktlathund för chefer och personalspecialister, en mycket kortfattad handledning i hur man diagnosticerar en konflikt och och utvecklar en situationsanpassad strategi. 

Om föreläsaren 

Thomas Jordan är docent och lektor i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet, men ägnar sedan 2005 halva sin tid åt att utbilda och handleda chefer, HR-konsulter, organisationskonsulter och andra om bl.a. konflikthanteringsmetodik. Han har utbildat om konflikthantering sedan 1993, bedrivit forskning inom området, samt skrivit tre läroböcker om hantering och förebyggande av konflikter, samt en omfattande webbplats om arbetsplatskonflikter

Tidigare teman för CFO nätverk Göteborg

 • Hur gör man en professionell riskanalys?
 • Tookig: Att leda i osäkerhet 
 • Skapa förutsättningar för prestation
 • Arbetsglädje, konsten att hitta rätt istället för att leta fel
 • Framtidens ekonomifunktion
 • Employee experience
 • Agilt ledarskap
 • Professionell förhandling

Ta nästa steg som ledare

Boka ett möte för att se hur ett medlemskap kan hjälpa dig att:

 • Utveckla ditt personliga ledarskap
 • Skapa nya kontakter för att bygga ett starkt personligt nätverk
 • Få ny inspiration och nya perspektiv
 • Diskutera aktuella frågor med andra personer i liknande roller