CFO nätverk
Göteborg

CFO Update® Göteborg

Alla medlemmar i Göteborgsgruppen arbetar som antingen ekonomichefer, CFO´s eller chefscontrollers. Bolagen de representerar är en härlig blandning av olika branscher där vissa ingår i globala koncerner och vissa arbetar lokalt eller nationellt. Mixen av roller samt de företag de representerar ger en bra dynamisk blandning i gruppen.

Teman & föreläsare 2023

Maria ben salem

Charlotta Oom

När: 25 september kl. 08.30 – 13.00
Var: Scandic Central

Ämne: Hybrid ledarskap är det nya normala! 

Pandemin gjorde att vi tvingades till en enorm omställning med digital närvaro istället för fysisk på de flesta arbetsplatser. Nu när vi är tillbaka efter pandemin står vi inför nya utmaningar, då vi har medarbetare både på distans och på kontoret. 

Hybridarbete är bara början. Digitalisering och AI möblerar snabbt om möjligheter och förväntningar på var, när, hur och hur mycket vi arbetar.

Vad innebär detta för dig som ledare? När arbete inte längre är en plats vi går till, utan vad vi faktiskt gör utmanas tidigare föreställningar om hur vi formar våra arbetsliv och hur chefer ska leda arbete.

Hur kan du som ledare möjliggöra för dina medarbetare att komma till sin rätt? Vad finns det för utmaningar med en hybrid arbetsplats och vilka hinder och möjligheter innebär det för dig som ledare? Detta är frågor som vi tillsammans kommer att arbeta med under denna förmiddag.

Föreläsaren Charlotta Oom kommer dela med sig av sina erfarenheter från bl.a techbolaget Zenseact – en organisation som har stort fokus på att vara en välfungerande hybrid arbetsplats.

Om föreläsaren

Arbiter idag som People & Culture Partner på Zenseact. Tidigare erfarenheter bl.a: rådgivare TRR, ledarutvecklare och coach Wise Consulting, affärsutvecklare Svenska Mässan, marknadschef Collector Bank, kommunikationsansvarig Västlänken, Göteborgs Stad, säljare TV4 och styrelseuppdrag inom bl.a BRIS, Styrelseakademien samt Renergy,Chalmers. 

Bor med familj och hund i Onsala. Gillar bl.a att vandra, yoga, cykla och läsa bok.

Motto i livet: Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

 

 

Maria ben salem

Petra Palmgren Lindwall

När: 28 november kl. 08.30 – 13.00
Var: Hotell Draken

Ämne: Vad behöver en CFO egentligen veta om styrelsearbete? 

Under dagens workshop kommer Petra att fokusera på att öka förståelsen för samspelet som behövs mellan CFO/ekonomichef, ledning och styrelse i syfte att alla ska bidra till bolagets utveckling.

Vilken förväntansbild kan man som ekonomichef ha på en styrelse och vilken förväntansbild har en styrelse på en ekonomichef?

Hur ser ansvaret ut för en styrelse respektive ekonomichef kopplat till om ägare eller andra anser att bolaget har orsakat en ekonomisk skada eller inte följt regelverk.

Vi kommer också prata om ekonomichefens rapportering till styrelsen och deltagande på styrelsemöten och vad det för med sig för ansvar. Framförallt kommer vi utgå från deltagarnas egen situation och frågor.

Om föreläsaren 

Petra Palmgren Lindwall arbetar professionellt som styrelseordförande i olika tillväxtbolag. Sedan 2006 har hon haft över 35 styrelseuppdrag, driver idag 6 affärsnätverk, har en YouTube kanal kopplat till bolagsstyrning och är en av värdarna för podcasten ”Styrelsesnack med Malin & Petra”.

Utöver sina styrelseuppdrag är Petra rådgivare till ägare, styrelser, VD:ar och ledningsgrupper med fokus på styrning och ledning av strategisk och praktisk företagsutveckling.

Tidigare teman för CFO nätverk Göteborg

 • Hur gör man en professionell riskanalys?
 • Nudging i teori och praktik 
 • Konflikthantering 
 • Tookig: Att leda i osäkerhet 
 • Skapa förutsättningar för prestation
 • Arbetsglädje, konsten att hitta rätt istället för att leta fel
 • Framtidens ekonomifunktion
 • Employee experience
 • Agilt ledarskap
 • Professionell förhandling

Ta nästa steg som ledare

Boka ett möte för att se hur ett medlemskap kan hjälpa dig att:

 • Utveckla ditt personliga ledarskap
 • Skapa nya kontakter för att bygga ett starkt personligt nätverk
 • Få ny inspiration och nya perspektiv
 • Diskutera aktuella frågor med andra personer i liknande roller